Beste Ilse,

hierbij willen wij jou heel hartelijk bedanken voor de fijne ontvangst gisterochtend. De eerste keer ergens binnen stappen is best een grote stap maar zoals jullie op de website aangeven; nergens voor nodig!!!

Het was direkt vertrouwelijk en heel ongedwongen. Samen met mijn vrouw Petra waren wij direkt op ons gemak en dankzij jouw geduld en expertise heb je mij/ ons op vakkundige – maar vooral menselijke wijze geadviseerd. Eerst heb je mij mooi opgemaakt, ik was hier zo blij mee, het was zo jammer dat we weer naar huis moesten en andere afspraken hadden zodat ik bij vertrek weer de mooi en vakkundig aangebrachte make-up moest verwijderen. Echt heel jammer.

Door dat ik mooi was opgemaakt kwam het totaalbeeld met een pruik mooi naar voren. Het totaal beeld klopte en we hadden in overleg wel 9 pruiken mee naar achteren genomen maar de eerste was direkt de juiste. Alle andere modellen/ kleuren uiteraard geprobeerd maar je had het direkt goed gezien.

Wij zijn zo blij dat wij deze stap hebben gezet en hierdoor voelen wij ons bij jullie thuis! Je stelt een ieder op gemak en door jouw expertise zijn we heel blij naar huis terug gekeerd! Dankzij de mooie pruik en de goede make-up tips zie ik er tip top uit!

Binnenkort ga ik met mijn vrouw een lang weekend naar Maastricht, wij noemen dit een “vriendinnen weekend”. Mijn vrouw ziet er altijd vrouwelijk en verzorgd uit, mede dankzij jouw advies lopen er straks twee verzorgde “dames” rond om lekker te shoppen en te genieten!!!

Heel erg bedankt en zeker tot ziens!!! “Hanneke” en Petra

``Hanneke`` en Petra
Hoi Ilse,
Met muziek op van Within Temptation en nadenken over de dag was ik zo thuis. En dan de foto’s terug kijken, wat geweldig een voor een allemaal mooi. Jullie hebben mij echt een super dag gegeven waar ik heel lang op terug kan kijken. Super, super bedankt. Ik heb zo’n goed gevoel nu. Gister zei er een tegen mij dat zal je wel wat gekost hebben, mijn reactie was dat het beleven en ervaren van dit moment onbetaalbaar is, wat zijn dan die paar euro’s in verhouding.
Echt Ilse ook nu geniet ik nog steeds en kijk met heel veel plezier naar de foto’s. Meis jullie hebben mij als nuchtere Friezin een geweldig dag gegeven ik kan het niet vaak genoeg herhalen. En alleen maar positieve reacties op de foto’s die ik gedeeld heb. Super en ik kom zeker nog een keer terug.
heel veel liefs Laura

Laura
Dag Ilse,

Ben gisterenavond goed en wel thuis gekomen. Was bijna 20 uur op de klok, want heb lang in de file gestaan.

Het is een ZEER aangename dag geweest en het heeft mij echt verrast hoe de transformatie en fotoshoot is verlopen. Kan dit zeker aanbevelen en kom zoals belooft,  zeker nog terug.

Vanharte bedankt en veeeeeeeeeeeeeeeeeeeele groetjes aan jou, je collega uit de winkel (ben haar naam vergeten) en iedereen die ik daar reeds heb mogen leren kennen.

JO.

Jo
Beste Ilse,

Ik had afgelopen zaterdag een geweldige dag. Net als waarschijnlijk veel mannen bij een eerste make-over, stapte ik bij jullie naar binnen met een heleboel gedachten in mijn hoofd. Hoop/verwachting over hoe ik eruit zou gaan zien als vrouw, maar ook wel twijfel of ik niet een karikatuur zou worden.

Ik had ook angst voor de consequenties als het me echt zou bevallen en schaamte dat ik het stiekem moest doen vanwege de thuissituatie. Met jouw aanpak heb je de lovende berichten op jullie site helemaal waargemaakt!

Na een kopje koffie zei je “Kom, we gaan aan de slag”, alsof het de gewoonste zaak van de wereld was. En we begonnen meteen met het uitzoeken van de kleding en schoenen, die misschien leuk zouden zijn om te dragen. En je gaf me alle tijd en aandacht om allerlei opties en combinaties uit te proberen zodat ik uiteindelijk twee verschillende outfits kon kiezen waar ik me prettig bij voelde.

Je vond een goede balans tussen vrijheid voor mijn keuzes en je eigen professionele advies. Toen ik de eerste outfit aan had, heb je me met make-up prachtig veranderd, tot en met mooi gelakte nagels.

In ons gesprek over mijn situatie toonde je je daarbij geïnteresseerd, begripvol en respectvol, zonder te oordelen over mijn (lastige) keuzes. Het was fijn om erover te kunnen praten! En na de make-up nam je ook alle tijd om een aantal pruiken te testen tot de ware Leslie naar voren kwam. Oog voor detail in de accessoires maakte het helemaal af. En wat voelde het lekker om daarna in de winkel te lopen en complimentjes te krijgen van jou, van Yvonne en van enkele vaste klanten!

Elk compliment voor mij was natuurlijk ook een compliment voor jou. Bij de fotoshoot was het leuk om allerlei attributen te gebruiken en door jou in allerlei poses te worden neergezet.

En daarna mocht de tweede outfit aan. Leuk, omdat die heel anders was en ook leuk om te combineren met een andere pruik voor een andere uitstraling. Ook hierbij weer alle tijd voor het uitproberen van verschillende pruiken en het zoeken van bijpassende accessoires.

Je moedigde me aan om even te gaan kijken in jullie tweedehands winkel. Natuurlijk was het spannend om de veilige omgeving van jullie lounge te verlaten en maar af te wachten wie me in de winkel zouden zien. Maar ik voelde me een echte vrouw toen ik daar door de rekken ging.

Daarna was ook de tweede fotoshoot weer heel leuk om te doen, onder meer omdat je weer andere attributen en poses inbracht. Wat was het jammer dat er een einde aan mijn ‘dagje vrouw’ moest komen en dat ik me moest afschminken en omkleden. Maar ik ben een aantal mooie herinneringen (en foto’s) rijker. Leslie is ontstaan en gaat nooit meer weg, heel erg bedankt daarvoor!

Leslie

Leslie
Hoi Ilse,

Ik wil je nogmaals bedanken voor de ontvangst, koffie, make-up en alle hulp voor het uitzoeken van een pruik afgelopen woensdagochtend.
Zoals jullie wel meer gehoord zullen hebben zag ik er best wel tegenop om naar jullie toe te gaan maar dat was dus nergens voor nodig. Ook de dame uit het naastgelegen winkeltje was heel aardig en enthousiast. Kortom ik heb hier een heel goed gevoel aan overgehouden. Het is toch niet zo’n bespreekbaar onderwerp voor mij.

Wat ik wel heel lastig vond, was de keuze die ik uiteindelijk moest maken tussen twee mooie pruiken. Ook als ik nog even naar de foto’s op mijn telefoon kijk, blijf ik de andere pruik ook heel erg leuk en mooi vinden. Dilemma. Ik vind het nog wel lastig om zelf een pruik op te zetten. Jij doet dat zo makkelijk en als ik het nu zelf doe, lijkt het toch wel dat het veel minder mooi zit. Zal er ook wel aan liggen hoe je het met je handen even in model brengt. (Voor jou hup, hup en het zit goed en voor mij, hup, hup, hup en nog niet goed.).

Zal natuurlijk een kwestie van oefenen zijn want op de foto staat hoe het wel kan. En die paar “lijntjes” die jij even met make-up aanbrengt ziet er toch veel beter uit dan dat ik zelf aan het experimenteren ben met YouTube instructies. (Less is more?)

Dan nog even een vraag, ik zou best wel interesse hebben in de workshop make-up maar heb ik het nu goed begrepen dat dit niet alleen op zaterdag kan maar ook op een andere dag? Voor mij bijvoorbeeld op een woensdag? Zo ja, zijn de kosten dan anders omdat er er dan minder deelnemers zijn? Zelf denk ik, moet dat thuis nog wel even overleggen, dat dit voor mij in april of mei zou kunnen maar hoe lang van te voren is het dan verstandig om een afspraak te maken?

Nogmaals bedankt en hopelijk spoedig tot ziens.

Groetjes, Eva

Eva
Beste Mary,
Langs deze weg wil ik jullie nog eens extra danken voor de onvergetelijke dag die ik gisteren heb gehad bij jullie.
Het leek wel of ik opnieuw werd geboren.
Ik hoop echt dat deze dag het begin mag zijn van een fijne evolutie naar mijn ware vrouwelijke ik.
kusjes,
Caroline

Caroline
Hoi Mary & Ilse,
Het is een heel eind rijden om bij jullie te komen, maar het is het meer dan waard.
De hartelijkheid, gastvrijheid en de relaxte sfeer, maakt telkens weer dat ik me ondanks de spanning me snel op mijn gemak voel.
Dan vervolgens na het omkleden de verbazing over het totale resultaat vd metamorfose. Wat jullie en in dit geval Ilse kunnen bereiken met jullie make up vaardigheden, geweldig, chapeau!
De terugweg was met al die files wel heftig. Wil jullie nog veel succes wensen met de B&W party, had er ook graag naar toe gekomen evenals naar de maandelijkse loungedag, maar ik moet me nu vooral inzetten en bekommeren voor mijn huwelijk.
Hoop binnen afzienbare tijd weer eens bij jullie te komen, voor een dagje vrouw.
Groetjes, Jorine

Jorine
Lieve Mary,

Ik heb gisteren een heerlijke dag gehad. Heb de foto reportage al een paar keer terug gekeken en genoot weer. Wat kan een mens veranderen he!!!!! Blijf er verbaasd over.

Was heel snel op mijn gemak en genoot van de relaxte sfeer. Kortom zo gauw ik weer het geld bij elkaar heb maak ik weer een nieuwe afspraak met je.
Jij begon al tegen mij “oh dit zou je ook leuk staan” Nou dat wil ik dan wel zien ha,ha,
Zat terug op de fiets nog heerlijk na te genieten.

Nogmaals hartelijk dank en doe de groeten aan Diana

Groetjes Joyce

Joyce
Dag Mary en Ilse,

Vandaag heb ik de door jullie verstuurde compact poeder ontvangen. Erg bedankt voor het snel versturen ervan. Zeker met dit warme weer zal ik er veel gebruik van gaan maken.

Wij hebben het vorige week donderdag erg plezierig bij jullie gevonden. Heerlijk en ontspannen met elkaar kunnen kletsen. Voor ons beide was het eerste bezoek dan ook erg geslaagd. Zelf ben ik blij nu eens de goede make up te hebben die bij me past.

De vragen en problemen waar ik mee zat zijn door Ilse goed aangepakt en opgelost. Ik vond het ook erg plezierig dat Ilse ruim de tijd nam de juiste make up bij me op te brengen. Dit geeft me veel vertrouwen.
We hebben het vervolgens heel fijn gehad in hartje Amsterdam. Een goede tip om vanuit jullie adres de tram te pakken. Een leuke lange dag hebben we ervan gemaakt. Heb zelf nog leuke kleding gekocht. Erg leuk om op deze dag terug te kijken.

Groetjes en zeker tot ziens,

***
Hoi Mary / Ilse,

Had t gisteren al gezegd, maar heb nogmaals de behoefte om mijn dank uit te spreken. Ten eerste, omdat jullie er zijn en dit allemaal mogelijk maken en dan vooral de manier waarop.

Je voelt je echt welkom bij jullie en OK dan was ik nog wel erg gespannen en onzeker, maar eigenlijk is dat dankzij jullie houding en aanpak niet nodig. Het was voor mij een spannende, maar vooral ook leuke dag.

Nogmaals veel dank en hopelijk tot ziens.

Allereerst dank voor de heerlijke dag. Het dringt nu pas goed door.
Ik ben erg blij met de make up, weet jij nog welke kleur foundation je gebruikt hebt en de kleur voor het werkbrouw potje. Ik wil daar graag verder mee. Ik vind het resultaat super.

Nogmaals dank,

***
Hallo Ilse en Mary,

Ik en mijn vrouw zijn zaterdag voor het eerst samen bij Mariposa geweest. Een hele stap, want dit was voor mijn vrouw de eerste keer. Mijn vorige keertjes waren zonder medeweten van mijn vrouw. Wij zouden gaan kijken voor een mooie pruik en hadden op het laatst nog een afspraak gemaakt met Ilse om 16.00 uur. De knoop doorgehakt, zoals dat heet.

Na een gespannen gevoel en na een ontspannend bakje koffie en thee zijn we geweldig geholpen. Mijn vrouw vond ik een ” super wijf” want het leek wel of ze vaker mee was geweest. Helemaal geweldig en begreep er niets van. Ook Ilse was perfect, ondanks dat ze het nog even druk had ( vonden wij niet erg) met uitloop van eerdere uitgelopen afspraken.

Het was voor mij net zo spannend , maar door de houding van mijn vrouw was dit gauw weg. Zelfs had ze contact met klanten van jullie en gaf een aantal leuke tips ( ze is ook visagiste, hi,hi) aan de ” meiden” in de winkel. Trouwens ze kocht nog twee mooie kettingen bij jullie. Helemaal geslaagd was de keuze van een haarstuk. Geweldig.

Het bezoek was ” kort maar krachtig” , maar helemaal geweldig.

Liefs van G & G

G & G
Hi Ilse,

Thank you sooooo much for yesterday. Was the best day in my life as a femme. Thank you for organising everything and the warmth. I feel much more confident now.

By the way, can you tell me which beard concealer to use, that I can buy here in Norway? Once again, look forward to visiting you and thanks again.

Warm regards Sharon.

Sharon
Hi Ilse & Mary

Allereerst wil ik jullie heel erg bedanken voor het resultaat wat jullie met mij vandaag hebben geboekt!! De foto’s zijn zo goed bevallen door mijn vrouwelijke collega en vriendin!!

Zowel ik als zij vinden de foto’s heel erg mooi, vrouwelijk / meisjesachtig en een tikkeltje stout en uitdagend 🙂 Mijn vrouwelijke collega en beste vriendin moest er eerst van glimlachen, had ook wel moeite om mij terug te herkennen, maar ze was er heel erg positief over en zou met mij zo op stap willen als ik zo gekleed zo gaan.

Ik kreeg van deze opmerking wel wat rillingen over mijn rug en moest er zelfs van blozen. Ik heb ’t er ook over gehad om foto’s van de reportage te laten plaatsen op jullie website en zij gaf aan dat ik dat wel kon doen.

Je moet er namelijk wel moeite voor doen om mij echt te herkennen, maar mocht het echt nare gevolgen gaan krijgen waar ik eerlijk gezegd niet van uit ga, dan neem ik aan dat jullie de foto’s er wel vanaf kunnen halen?

Daarentegen ben ik van plan om een aantal foto’s ook op Hyves te zetten..

Bij thuiskomst kreeg ik op mijn eigen computer niet alle foto’s van de dvd, maar dat ligt niet aan de kwaliteit van de dvd maar aan mijn eigen computer. Deze wordt komende zaterdag helemaal nagekeken en dan word ook dat probleem opgelost.

Welke foto’s jullie mogen plaatsen, zal ik na het weekend wel even aan geven of hebben jullie al leuke foto’s op het oog?

Groeten Karin

Karin
Hallo Ilse,

Ik wil je even bedanken voor de make-over van afgelopen woensdag. Ik heb ervan genoten, van de mooie make up, de leuke kleding, de foto’s,van alles.

Wat ik vooral leuk vind is hoe de kleding mij stond. Het is toch even afwachten hoe een kort rokje en jurkje staat, maar ik ben er zeer tevreden over. Ook over het blousje en het paarse jasje vind ik helemaal geweldig. Het is misschien raar maar het voelde gelijk goed aan toen ik het paste. Na een paar minuten was de onwennigheid weg en voelde ik mij lekker in de gekozen kleren.

De foto’s zijn heel goed geslaagd en ik weet nog niet welke outfit en pruik ik het leukste vind, maar dat vind ikhelemaal niet erg, juist leuk dat verschillende outfits zo’n mooi resultaat geven. Ik hoop ditgraag binnen een paar maandennog eens te herhalen bij jullie.

Tot slot nog een vraagje: ik zie op internet bij rokken weleens de lengte staan. Wat denk je, zou het rokje dat ik droeg een lengte hebben van 40 cm? Dan heb ik een beetje een richtlijn als ik eens zoiets zou willen kopen.Zou een nog korter rokje mij ook staan of zou je mij dat afraden?

Nogmaals bedankt en graag tot een volgende keer,

Groetjes
Suzanne

Suzanne
Het pakje is vandaag toegekomen, ik ben ongelooflijk tevreden! Hartelijk dank voor jullie hulp, discretie en fantastische service,

.

***
Wat ik me er vanvoor moest stellen kon ik eerder niet bedenken maar jullie ontvangst overtroffen mijn verwachtingen. Bij mijn binnenkomst had ik een misselijk gevoel van de nervositeit en wilde dan ook geen koffie maar dit duurde echter niet lang.

Mary, het gezellig geklets van jou deed mij binnen nog geen vijf minuten ontspannen. Je zag het waarschijnlijk aan me want nogmaals vroeg je mij of ik echt geen koffie wilde en daar heb ik volmondig ja op gezegd. Zelfs dat lekkere plakje cake heb ik niet afgeslagen.

Kortom, je hebt me een fantastische dag bezorgd en dagelijks kijk ik naar de mooie foto’s van Julia. Nogmaals mijn oprechte dank en zeker en vast zie je mij verschijnen voor weer zo’n prachtige shoot. Dank, dank, dank.

***
Omdat ik al eerdereen teleurstellende ervaring had met het bestellen via internet was ik een beetje huiverig om via uw webwinkel iets te bestellen maar ik wil u complimenteren voor de wijze waarop u het product verkoopt.

Het telefoontje dat ik kreeg omdat ik de juiste maat niet had vermeld gaf me een goed gevoel en is voor mij doorslaggevend om uw webwinkel bij mijn favorieten te vermelden. U heeft er een klant bij

***
Lieve schatten

Gisteren was ik met mijn echtgenoot bij jullie om kennis te komen maken. Wat kon ik verwachten, ik wist zelf nog geen raad met mijn gevoelens. Mijn man travestiet! Met wie kon ik daarover praten en in paniek ben ik gaan googlen en kwam op jullie website terecht en wat ben ik blij dat ik gelijk een afspraak heb gemaakt.

De ontvangst was zo hartelijk en begripvol. Ook de tijd die werd vrij gemaakt om naar ons te luisteren vonden wij bijzonder.

We zijn er nog lang niet samen maar we zijn op de goede weg mede dank zij de hartelijke ontvangst, de aandacht en het begrip die we van jullie mochten ontvangen. Geweldig werk doen jullie en we komen zeker een keer op zo’n bijeenkomst op zaterdag.

Lieve, lieve groet

***
Hallo Ilse/Marry,

Ik wilde Ilse nog even bedanken voor de goede assistentie vandaag bij het uitzoeken van de juiste bh. Helemaal geweldig zo’n bh waar je de borsten gewoon in kan doen.

Ik kan nog steeds niet begrijpen dat ik hier niet eerder aan heb gedacht. Het zit en voelt perfect maar dat idee had ik vanmorgen al.

Moet me wel van het hart dat de borsten die ik had en die je als bh kon dragen de meest perfecte manier van borsten dragen zijn, althans voor mij. Het nadeel is en dat heb ik Ilse ook laten weten dat het erg kwetsbaar is en voornamelijk bij de verbinding tussen de borsten.

Wellicht zijn er in de afgelopen tijd andere modellen op de markt gekomen met andere sluitingen/verbindingen en kan dit systeem toch leuk zijn voor de handel.

Het was mijn ervaring en die deel ik graag zodat jullie er ook wat aan hebben. De nieuwe borsten zijn ook perfect. Zo mooi nieuw in vergelijking met mijn oude en met de tepels en in de doorzichtige bh net echt.

Dank je wel en we zien elkaar weer.

***
Lieve Ilse en Mary,

Twee dagen zijn verstreken en ik geniet nog na van mijn metamorfose die ik stukje bij beetje zag groeien. Vooral de make-up die heel vakkundig door Ilse werd aangebracht en tenslotte de pruik maakten me enthousiast want er ontstond NICOLE !
Wanneer ik de foto’s terugzie, van enkele heb ik afdrukken gemaakt, die nu voor me staan, ben ik blij met de ervaring. En dan het voorstel van Ilse : Ga eens de winkel in, gewoon tussen de andere vrouwen! Vond ik machtig !
In eerste instantie was ik wat terughoudend toen Ilse me vroeg of er foto’s van Nicole gevoegd mochten worden bij jullie fotogalerij van andere dames. Welnu, ik kan me best voorstellen dat jullie trots zijn op Nicole , jullie oudste boreling, dus zoek er maar een paar uit. Tenslotte hadden jullie Nicole nog niet.

Lieve Ilse en Mary, hartstikke bedankt voor de geweldige ervaring van woensdag en wellicht tot spoedig weerzien.

***
Hallo Mary,

Ik wil je nog bedanken voor de vriendelijke ontvangst van afgelopen vrijdag, ik was behoorlijk nerveus toen ik voor het eerst een pruik kwam passen.Na 10 minuten kon ik me ontspannen, en een mooie pruik uitkiezen. Daarna hebben we nog een fijn gesprek gehad met een kopje koffie.Nogmaals bedankt !

Groetjes, Petra

Petra
Dag Ilse,

Ik wil je absoluut nog even bedanken voor de ontvangst in de winkel verleden zaterdag.
Mijn partner en ik waren beiden best wel zenuwachtig, het was immers de eerste keer dat iemand anders mijn/ons geheim te weten zou komen.
Maar ik moet je absoluut feliciteren met jouw aanpak! Jij straalt een rust uit waardoor wij beiden ons snel op ons gemak voelden; eerst rustig een koffie drinken en ondertussen overleggen waar ik naartoe wil.
Ook het feit dat de deur op slot ging en er dus niet zomaar iemand onverwachts kon “binnenvallen” vond ik voor een eerste keer heel geruststellend.
Ook maakte je echt wel voldoende tijd en gaf je deskundig advies om de juiste keuzes te kunnen maken.

De rust, de menselijke warmte en zeker ook de respectvolle behandeling maakten dat het, ipv. een zenuwachtige ervaring, een hele mooie herinnering voor mij en mijn partner zal blijven. En zoals gezegd is de eerstvolgende afspraak de make-up cursus waarschijnlijk ergens in oktober/november.

groetjes Nastya x

Nastya
Lieve Mary en Ilse,

Hartelijk dank voor de geweldig fijne dag die ik vorige week woensdag bij jullie had. Hoe heb ik die dag ervaren?

Welnu, ik had al snel door dat jullie werkwijze er op gericht is dat een vrouw die naar buiten gaat er verzorgt moet uitzien. Om te beginnen werd het corset extra en nog eens extra aangesjord. Het was goed Mary, ik was gelukkig met mijn platte buik en de twee duidelijke rondingen erboven. En het kwam ook mijn houding ten goede.

Toen de kleding aan, aangevuld met een colbert en een sjaaltje want… je gaat naar buiten…

De make-up, het haar en de bijous, verzorgt en qua kleur, passend bij het geheel. Nicole zag er keurig uit. En gesterkt nog door de goedkeurende blikken van het echtpaar dat toevallig in de zaak was, ging Nicole naar buiten, heel natuurlijk en vanzelfsprekend.

Ik was volledig mezelf- NICOLE – en ontspannen en met een vrij gevoel heb ik het avontuur van buiten zijn en de fotoreportage ondergaan. en wat een heerlijk gevoel, de wind om je benen te voelen spelen! Jammer dat het na enige tijd afgelopen was, ik had nog wel uren door willen gaan. Terecht merkte Ilse op dat ze overtuigd was Nicole zodra de mogelijkheid er voor is.

Ilse en Mary, jullie beiden hebben mij een onvergetelijke dag bezorgd: de foto’s zijn er de tastbare herinnering aan. En wat betreft het terugzien…ik denk daarbij aan een laatste zaterdag van de maand. Maar daar laat ik mijn gedachten nog wel over gaan. Tenslotte, nogmaals veel dank voor jullie zorgen, groetjes en een dikke kus voor jullie

P.S. Ik vind het leuk om met enkele van de mooiste foto’s te prijken op jullie website…

Nicole
Lieve Mary (en Ilse)

Ik wilde jullie nogmaals van harte bedanken voor alles wat jullie doen voor mij (en de mijnen).

Ik ben een week of 4 geleden bij jullie geweest, voor het eerst als Diana en het was ongelofelijk leuk hoe ik ontvangen werd. Complimentjes te over, echt een fijne bevestiging voor mij, eerste keer alleen naar buiten overdag, en dan nog wel zonder pruik. Want ik kwam kijken voor een pruik. Ik heb er gelijk twee gekocht, en een heleboel makeup en vervolgens ook nog een outfit. En vervolgens er een hele maand niks mee gedaan. Dat krijg je als je stapelverliefd wordt, dan ben je afgeleid.

Maar dat brengt me dan ook bij de aanleiding voor dit berichtje. Want vanavond heb ik al mijn nieuwe spulletjes eindelijk gebruikt, voor het eerst en ben vervolgens met een vriendin wat gaan drinken op een terrasje in Mechelen. Wat een bevrijding. De pruik zat prachtig natuurlijk, paste helemaal bij mij, de makeup was fijn om te dragen, eindelijk geen zweterig gevoel en zo naturel. Ik (Diana) voelde me voor het eerst echt mooi. Jullie hulp heeft mij vanavond echt heel gelukkig gemaakt.

Groetjes en tot snel… Diana

Diana
Hoi mary,

Afgelopen donderdag zijn we (Michelle en Isabella) bij je geweest voor een fotoshoot. Het was een geweldige ervaring! Dank je voor de goede zorgen en de gezelligheid. Ik geloof niet dat ik ooit eerder zo dankbaar en gelukkig ergens ben weg gegaan, ik als me andere ik. We zijn inderdaad nog naar Mystique geweest en wat je zij is absoluut waar, vrijwel alleen op sex gericht. Dat is niet wat ik zoek en zoals ik je al aangaf wil ik graag op een zaterdagparty bij jullie komen. ik weet niet of dat deze maand al lukt maar dan zeker de volgende.
Ik heb nog één verzoekje: kun je me de naam van die schoenenzaak geven waar ze ook grote maten verkopen, want de pumps die ik heb zijn echt te klein en ik zie me daar niet mee de stadt in wandelen.
Alvast bedankt, veel liefs en succes met jullie bedrijf.

Michelle & Isabella
Lieve, lieve Mary,heel lang over nagedacht, als een bange eend stond ik bij jullie voor de deur. Zal ik wel… of zal ik niet naar binnen gaan. Even bekroop me de angst en wilde ik weer in mijn auto stappen en naar huis rijden.

Gelukkig heb ik dat niet gedaan. Mary, wat heb jij een gelukkig mens van me gemaakt en wat heb je mij een heerlijke dag gegeven. Jouw openheid en humor zorgden ervoor dat ik binnen vijf minuten het gevoel had alsof ik jou al jaren kende. En dan die fotoreportage, iedere dag kijk ik er naar en word ik verliefd op mezelf. Ik herken de vrouw die me op de foto aan staart en toch is het een vreemde voor mij.

Deze dag zal ik zeker nog een keer willen beleven, dus Mary, je gaat me terug zien. Alleen de gedachten daaraan maakt van mij al een gelukkig mens. Die bange eend ging naar huis als een gelukkig zwaan. Tot gauw

***
Hi , ff nog je bedanken voor de leuke dag die we bij jullie hebben gehad. Liza en ik (Gerda) hebben toch pret gehad wat toch duidelijk op de foto”s te zien was.

Was zelf verbaasd wat betreft mijn gevoelens na het omkleden vond het bijzonder prettig om als vrouw rond te lopen en als zodanig gekleed te zijn. Liza vond het zelfs jammer dat ik me omkleedde terug naar man, we hebben de vrolijkheid maar direct thuis doorgevoerd zoals je ziet op de bijgaande foto’s. Nogmaals bedankt en zeker tot ziens dikkeknuf en de groetjes van Liza en Gerda

Liza & Gerda
Hallo Ilse,

Ik wil even laten weten dat alle kleding die ik laatst samen met jou gekocht heb perfect past! En precies is wat ik wilde hebben!!!!!
Mijn ouders zijn een weekje (van woensdag tot woensdag) naar Oosterijk. Dus heerlijk het weekend voor mezelf, het hele weekend in mijn nieuwe kleding door het huis.

En ik wil nog even zeggen dat ik het erg naar mijn zin heb bij jullie. Ik kan nog steeds emotioneel worden als ik denk aan de eerste keer bij Mariposa. De manier waarop mensen zoals ik bij jullie
behandeld worden is met geen pen te beschrijven! Zo zou het altijd en overal moeten zijn!

En ik hoop dat ik nog heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel vaak bij jullie langs kan en mag komen!!!!!!!!!!!!!!

Tot over 2 weken!!!!!!!

Groetjes Hanneke

Hanneke
Hallo Mary,

Ik heb de broek en de DVD in goede order ontvangen. Hartelijk dank ervoor! Het eerste wat ik ging doen was de PC aanzetten en de foto’s bekijken.

Wat zie ik er toch mooi uit en wat zijn de foto’s mooi geworden. Ik wordt er helemaal blij van. Na enkele minuten hoorde ik mijn vrouw boven komen en vroeg of de foto’s mooi geworden waren. Ik zei, ze zijn geweldig.

In eerste instantie had mijn vrouw gezegd dat ze de foto’s niet wilde zien. Maar haar nieuwsgierig was groot en zei ik wil ze toch zien. Ze was helemaal verbaast wat zie je er mooi uit en wat zijn de foto’s mooi geworden. Als mijn eigen vrouw mij op straat was tegen gekomen had ze mij niet herkent zo goed was ik gelukt als vrouw. Wat een mooi compliment voor jou Mary. De
transformatie is dan toch super goed gelukt.

Je merkt al wel dat ik helemaal enthousiast en blij ben als ik er over type. Zit stiekem al te denken om nog een keer met Yvon te gaan winkelen. Ik hoop jullie snel weer te ontmoeten. Als het zo ver is maak ik wel weer een afspraakje met je en natuurlijk ook met Yvon.

Ik doe de Hartelijke groeten aan jou Mary en natuurlijk ook Yvon wat een geweldige vrouw is ze toch ook.

Nogmaals groetjes,

Leontien

Leontien
Dag Mary,
Dag Ilse,

Nogmaals bedankt voor de schitterende service die ik vandaag mocht ervaren. Ik heb een uurtje geleden mijn borstjes aangebracht op de methode die beschreven staat in de handleiding: een BH gebruiken om de juiste positie te bepalen. De borsten voelden wel wat onwennig aan en ik had zelfs wat schrik dat ze zouden afvallen.

Daarom ben ik in ijltempo al mijn dameskledij gaan passen. Sport BH’s, badpak, topjes, … alles bleek perfect te passen en telkens weer zag ik die mooie ronde vormen verschijnen. Ook al mijn rokjes hangen, dankzij de heup-en-billen-broek, niet langer zomaar rond mij, maar versterken nu mijn vrouwelijk silhouet.

Toen ik mijn badpak had uitgedaan en op zoek was naar mijn figuurcorrigerend hemdje, ergerde ik mij aan het feit dat de borsten zo oncomfortabel zwaar omlaag trokken. Na het aantrekken van een sport BH voelde het weer goed aan.

Dat ik, voor mijn eigen comfort, een bustehouder moest dragen, deed mij hart even overslaan. Een overweldigend gevoel overviel mij toen ik besefte dat mijn borstjes echt als een stuk van mezelf aanvoelen. Ik ben even op een stoel moeten gaan zitten om te bekomen.

Ik wacht nog even met het opzetten van de pruik. Ik vrees dat dit wel eens te veel zou kunnen zijn voor 1 dag. Morgen wellicht …

Oh ja, ik heb natuurlijk ook even de maat genomen. Met 93cm onderwijdte en 108cm bovenwijdte kom ik uit op een 95B en laat dit nu net zijn wat ik wou bekomen. Maar ook al had het een A of C geweest, was ik nog steeds tevreden geweest met de rondingen die ik nu heb.

Groetjes,

***
Hallo Mary,

Wat heb ik een leuke dag gehad met jou en Yvonne. Het was een geweldige ervaring dit had ik al veel eerder moeten doen. De mensen in Amsterdam reageren er zo fijn op, dat ga je in de achterhoek nooit meemaken. In de schoenen zaak bijvoorbeeld hielpen ze mij de schoenen aan te trekken.

Ik was helemaal verbaasd wat vond ik dat geweldig. De verkoopster was super aardig en ik werd als vrouw behandeld wat wil je nog meer. En wat betreft Yvonne had je helemaal gelijk het is een leuke, gezellige vrouw en ik kon met haar over allerlei onderwerpen praten. Volgens mij voelde we elkaar wel goed aan. Helemaal Super !!!!

We hebben in één dag wel wat te veel hooi op de vork genomen het was wel een vermoeiende dag. Yvonne zou zeggen even een bakkie doen of hebben we daar geen tijd voor!
Het is absoluut voor herhaling vatbaar. Als het weer zo ver is meld ik mij wel weer.

Even helemaal wat anders, heb jij mijn buik/billen broek veilig kunnen stellen die heb ik namelijk vergeten mee te nemen. Zou je zo vriendelijke willen zijn om de broek per post op te sturen met de Foto – CD en het BH tussenstukje?????

Hartelijke groeten,
Leontien

Leontien
Hallo Mary en Ilse,

Bedankt voor de fijne dag. We hebben genoten van jullie zorg en aandacht. Het was voor mijn vriendin en mij echt een bijzondere ervaring en een overgetelijke dag.
We waren verbaasd over de transformatie die bij het opmaken en het met de pruik opzetten ontstond. Het effect van de pruik was veel beter dan ik had verwacht…. goed advies. Mijn vriendin gaf aan dat ze me een heel leuke vrouw vond ( ikzelf trouwens ook ) Ook hebben we genoten van de fijne gesprekken met jullie en andere bezoekers onder het genot van een kop koffie. Mijn vriendin had echt zoiets van “dat niet veel meer vrouwen of vriendinnen meekomen”.
Ze vond het voor haar als vrouw ook een boeiende ervaring die haar meer begrip gaf. Dat ik weer als man naar huis moest was wel even een moment dat ik me heel “kaal” voelde. Net alsof er stuk van mezelf achterbleef. Maar gelukkig hebben we de fotoserie die schitterend is geworden.
Kunnen we nog vaak van nagenieten en meteen weer een reden om nog eens terug te komen. Net als van de borstprotheses die je me geadviseerd hebt. Ze zitten heerlijk ! Wat een verschil als je het vergelijkt met het behelpen met schuimrubber e.d.
Mary ,Ik heb je toen je me vroeg of je een paar foto’s van mij op jullie website mochten zetten aangegeven van “liever niet “. Maar nu ik de foto’s in alle rust heb bekeken heb ik me toch bedacht. Daarom heb ik een selectie van de foto’s die ik zelf erg mooi vind meegestuurd. Kijk maar wat je er van wilt plaatsen.
Liefs van Anne-Marie en Hennie

Anne-Marie & Hennie
Beste dames van Mariposa,

Hartstikke bedankt voor jullie ongedwongen, gastvrije ontvangst…niets is jullie teveel: tijd, geduld, raad en op tijd en stond een natje en een droogje.

De borstprothesen die jullie me aanraadden geven me een natuurgetrouwer vrouwelijk figuur en daarvoor alleen al was de verplaatsing met trein en tram de moeite waard.

Maar de foto-shoot spande de kroon en met 150 foto’s op mijn Cd-tje ben ik gelukkig teruggekeerd. Ik heb mezelf nog nooit zo mooi op foto’s gezien: chapeau! Jullie mogen mijn reactie en foto’s op jullie site zetten of gebruiken voor publicitaire doeleinden (ik ben toch al uit de kast, dus!).

Nogmaals bedankt en tot een volgende bezoekje Elisa

Elisa
Hallo Ilse,

Ik wil even laten weten dat alle kleding die ik laatst samen met jou gekocht heb perfect past!
En precies is wat ik wilde hebben!!!!!
Mijn ouders zijn een weekje (van woensdag tot woensdag) naar Oosterijk.
Dus heerlijk het weekend voor mezelf dus, het heele weekend in mijn nieuwe kleding door het huis.

En ik wil nog even zeggen dat ik het erg naar mijn zin heb bij jullie. Ik kan nog steeds emotioneel
worden als ik denk aan de eerste keer bij Mariposa. De manier waar mee mensen zoals ik bij jullie
behandeld worden is met geen pen te beschrijven! Zo zou het altijd en overal moeten zijn!
En ik hoop dat ik nog heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel vaak bij jullie langs kan en mag komen!!!!!!!!!!!!!!

Tot over 2 weken op zaterdag 27 augustus!!!!!!!

Groetjes Hanneke

Hanneke
Ilse, Mary en Diana,

Hier een reacie op de keren dat in bij jullie te gast was.
Met name afgelopen donderdag heeft veel indruk op mij gemaakt en ik vind het even nodig dit van mij af te schrijven. Telkens als ik de foto’s bekijk, herbeleef ik die donderdag weer. Geweldig!
Jullie mogen onderstaande reactie toevoegen aan jullie website, als jullie dat leuk vinden.

Jullie zien mij vast snel weer een keer,
Heel veel dank.

Groetjes,
Jaqueline.

Jaqueline
Beste Ilse, Mary en Diana

Het is alweer een paar weken geleden dat ik stijf van de zenuwen bij jullie de winkel binnen kwam om voor het eerst in mijn leven te praten over mijn gevoelens. Mary heeft mij uitstekend opgevangen
en mij ervan overtuigd dat ik hierin niet alleen ben en vooral niet meer moet vechten tegen de vrouw in mij, maar ervan moet genieten. “Geniet van haar” zegt Mary, “Lang niet iedereen heeft dit en jij hebt het, dus geniet ervan”. Dit zijn wijze woorden en die zal ik zeker ter harte nemen.

Na dit gesprek, viel er een enorm blok beton van mijn schouders, en heb ik tot mijn verbazing gelijk een afspraak gemaakt voor een foto reportage.

Het waren twee lange weken wachten maar het was het waard!
Afgelopen donderdag stond ik dus weer op de stoep, nu aanmerkelijk minder zenuwachtig dan de vorige keer.
Ik was wat aan de vroege kant en werd opgevangen door Diana. Later kwam Ilse binnen en zijn we na de koffie begonnen met het uitzoeken van de kleding. Dat was best lastig, ik had niet echt een idee hoe ik er uit zou willen zien.
Een beetje netjes, chic of klassiek? Ik heb samen met Ilse een keuze kunnen maken en na het omkleden is Ilse begonnen de make-up te doen. Dat was best spannend zo’n eerste keer en ik heb alles maar over mij heen laten komen.
Toen later een pruik werd opgezet, viel ik echt helemaal stil.
Daar was ze dan, de vrouw in mij tegen wie ik al die tijd gevochten had stond daar nu werkelijk naar me te kijken. Ik wist niet dat ze zo mooi was…. Compliment Ilse!

Daarna zijn we met de foto reportage begonnen. Dat was best even wennen, jezelf als vrouw voor de camera zetten, maar met wat hulp van Ilse ging dat best wel goed.
Een beetje houterig, en moest er steeds aan herinnerd worden om vooral te lachen.
Ja, dat vergeet je wel eens door de spanning, maar die werd gelukking snel minder.
Het is voor mij een geweldige dag geweest, die niet lang genoeg kon duren.

Later ’s avonds de foto’s bekeken, en toen kwamen de emoties eigenlijk pas los.
Jawel….., deze foto reportage was de enige juiste beslissing en een belangrijke stap in de acceptatie van wie ik eigenlijk ben.
Ilse, Mary en Diana hebben mij hiermee geweldig geholpen en verdienen dan ook alle lof!
Ik kom hier zeker nog (vaak denk ik) terug.

Nogmaals heel veel dank.

Liefs,
Jaqueline

Jaqueline
Beste dames van Mariposa,

Hartstikke bedankt voor jullie ongedwongen, gastvrije ontvangst… niets is jullie teveel: tijd, geduld, raad en op tijd stond er een natje en een droogje. De borstprothesen die jullie me aanraadden geven me een natuurgetrouwer vrouwelijk figuur en daarvoor alleen al was de verplaatsing met trein en tram de moeite waard.

Maar de foto-shoot spande de kroon en met 150 foto’s op mijn Cd-tje ben ik gelukkig teruggekeerd. Ik heb mezelf nog nooit zo mooi op foto’s gezien: chapeau!

Jullie mogen mijn reactie en foto’s op jullie site zetten of gebruiken voor publicitaire doeleinden (ik ben toch al uit de kast, dus!). Nogmaals bedankt en tot een volgende bezoekje Elisa

Elisa
Ik heb bij joude metarmofose mee gemaakt en ik vind het echt helemaal super, vond me eigen een mooie meid je hebt me ook heeeeel erg goed begleid met de kleren uitzoeken en dan de make up ik stond echt versteld dat ik er zo goed uit zag ben op jou advies amsterdam in gegaan nadat ik die mooie rok en topje had uit gedaan en de make up. Wou een leuk jurkje kopen maar ik was echt heel bang dat ik raar werd aangekeken. Verder was de dag helemaal top, ben zondag in Den Bosch de stad in geweest en heb een super mooi jurkje gekocht en make up voor me eigen moet nog wel veeel oefenen maar dat komt goed.

Groetjes en een dikke kus Kim

Kim
Hallo Mary,

Vandaag is Jenny geboren en jij was de vroedvrouw.

Namens de vader, wil ik je daar hartelijk voor danken. Hoop op een vervolg en wellicht dan met een glas erbij.
Je bent een bijzondere vrouw.

Liefs Jenny

Jenny
Hey Ilse, Mary,

Ik dacht bij mezelf – laat ik nou maar ff sneller reageren dan vorige maal. Hoewel, er zijn alweer enkele weken overheen gegaan.

Dat dagje Amsterdam heeft weliswaar een gat in mijn financiele planning geslagen maar ik heb van ieder moment genoten en dit enkele uren kunnen rekken door gewoon “zo” huistoe te gaan.

Dat moet jullie ook plezieren, lijkt me: Ilse haar naarstige arbeid niet meteen weer afgeveegd.

Ik meen dat Diana toen ik zo rond 17Hr vertrok, iets zegde in de aard van “nou, daar ga je dan…” alsof ik bwvs net tot Keizer van China was gekroond.

Ik daarentegen sprong er gewoon in: zonder het goed te beseffen de deur uitgestapt, de straat op met m’n trekvaliesje achter me aan en geprobeerd me een beetje te concentreren: geen te grote stappen enzo… Gelukkig werd ik niet gehinderd door hakken; in dat opzicht zijn die baskets wel handig. Had nog Ugg’s kunnen aanschieten; next time.
Best spannend en een heel opwindende ervaring dus, zeker wanneer het weer eens file was en koekedoos naast koekedoos vast kwam te staan. Je gelooft het misschien niet maar voor één keer heb ik de files niet vervloekt.
Al goed dat ik geen bandenpech had. Ik was namelijk niet blond – hihi. Sorry, flauw grapje ze1er?
Anyway, volgende maal kom ik misschien best een workshop makeup volgen?

Thx en grtz,
Patricia

Patricia
Beste Ilse en Mary,

Een week geleden was het dan zover, met trillingen over mijn hele lijf stapte ik iets voor 11 uur bij jullie binnen.

Al vanaf minuut 1 had ik het gevoel bij het juiste adres te zijn. Mary praatte wat met mij en stelde me gerust, dat had ik wel nodig haha. >

Met Ilse ben ik fijn door de garderobe gaan spitten en heb ik twee mooie setjes uitgekozen. De “chique look” trok ik eerst aan en voelde me echt een dame. Ilse heeft mij erg goed geholpen deze dag, waarvoor enorm dank! De pumps, het tasje, de make-up en het haarwerk maakte van mij Daniella.

Na een eerste fotoserie mocht ik de “casual look” aan doen en kreeg ik een nieuw haarwerk op. Hoewel ik beide looks super mooi vond, vond ik look 2 toch net een tikkeltje meer mij. Een zwart jurkje met daaronder mooie zwarte laarzen maakte mij echt enorm blij. Ik heb een top dag beleefd. Ik voelde me zo vrouwelijk, het was een openbaring voor mij en zeker voor herhaling vatbaar.

Ook naar de foto’s kijk ik met een fijn gevoel terug, het zijn erg mooie foto’s geworden.Ik heb vandaag de foto’s laten zien aan mijn psychologe. Ze was, net zoals ik, enorm onder de indruk van de kwaliteit van de metamorfose. Als ik naar de foto’s terug kijk, krijg ik een verliefd gevoel in mijn buik. We hebben besloten dat ik er meer over ga praten en dat ze me nog meer gaat helpen met het juiste pad te kiezen.

Ik heb het ook inmiddels aan mijn tante en een oom verteld. Ook zij waren onder de indruk van de metamorfose. Alle 3 vonden ze dat ik straalde, iets wat ik lange tijd niet had gedaan. Ik voelde me zo zelfverzekerd als vrouw, ik was trots op mezelf en daar hebben jullie mij enorm bij geholpen.

Ik wil jullie langs deze weg nogmaals hartelijk bedanken voor de top dag die jullie mij gegeven hebben.

Lieve groeten, Daniella

Daniella
Hoi Ilse, Mary

De afgelopen dagen als in een roes ervaren, wat dat betreft was het pruik passen heerlijk. Fantastisch zoals jullie mij hebben opgevangen en op het gemak hebben gesteld. De spanning had je wellicht opgemerkt, maar na de koffie en de eerste minuten was bij mij het ijs wel gebroken.

Zoals je al zei, bij het ouder worden wordt het gevoel vaak sterker. Dat is bij mij nu ook wel het geval. Ik heb lang getwijfeld of ik er wel mee door wilde gaan, maar na mijn eerst bezoek nu aan jullie is er geen enkele twijfel meer mogelijk. Wat dat betreft is het dus nu ook al een keerpunt geweest en staat mijn besluit nu wel vast. Fantastisch! Wat een heerlijk gevoel!

Donderdags nog even (onaangekondigd) langs geweest voor wat spulletjes voor de pruik en goede foundation. Diana heeft mij goed geholpen. Alleen weet ik niet of de kleur wel goed is, maar dat probeer ik wel uit. Ik zal wellicht van ’t voorjaar nog eens langs komen (aan komen zoals we in Limburg zeggen) om mij eens een keer goed te laten op maken met tips van jullie.

Bijgaand een fotootje (wel geen superkwaliteit) voor een eerste impressie van de pruik. Ik vind het nog steeds zo onwaarschijnlijk, ook het dragen van de foamprothesen is gewoonweg geweldig. Al had ik in eerste instantie het idee dat ze misschien wat te groot zouden uitvallen, toch valt dat echter reuze mee zoals je ziet.

Alleen bij het vertrek donderdag had ik een wat onbestemd gevoel: terug naar de werkelijkheid en ook het bericht dat jullie de hond hebben moeten laten inslapen. Dit zijn dan van die dingen die je dan op je pad tegenkomt en een plek moet geven; makkelijker gezegd dan gedaan, dat weet ikzelf ook maar al te goed. Toch veel sterkte toegewenst voor de komende tijd en (ik hoop) tot binnenkort.

Nogmaals heeeeeeel veel dank voor jullie gastvrijheid en begrip!

Groetsz en kusjes,
Regine

Regine
Hallo Ilse,

Hartleijk dank voor deze mooie dag. Het was geweldig. Wat heb ik genoten van deze metamorfose.

Wat weet jij een ontspannen sfeer te scheppen. Je hebt me goed geholpen om over deze hoge drempel heen te komen. En wat heb ik thuis genoten van de mooie foto’s. Ik kan me niet voorstellen dat deze reportage van een man is van 69 !!!

Wat heb jij er wat moois van gemaakt. Het zijn allemaal mooie foto’s. Ik ben er trots op. Het is jammer dat ik de foto’s niet aan anderen kan laten zien.

Bedankt en hopelijk tot een volgende keer. Een tweede keer kan nooit zo mooi meer zijn. Doe de groeten aan Mary.

Een hartelijke groet Leontine

Leontine
Hallo,

Het zal jullie misschien verwonderen maanden nadien nog respons te krijgen op de “sessie”. Das niet kwaad bedoeld hoor. Integendeel, en ik wil jullie nog bedanken voor die aangename dag waar ik idd met plezier op terugkijk. Naast gewoon ‘aangenaam’ was die dag ook nogal ‘speciaal’ maar dat weten jullie wel.

Kunnen jullie geloven dat ik altijd nog wat ‘aarzelingen’ heb om de CD te bekijken? Anderzijds kom ik er telkens weer op uit hoe knap jullie dat gedaan hebben. Ik weet niet of ik het jullie toen gezegd heb maar ik lijk er wel beter uit te zien als meisje dan als jongen… Oeps, is dat pas een verrassende (of verontrustende?) vaststelling.

Ik heb één foto bijgevoegd anders weten jullie misschien niet eens meer met wie je aan het mailen bent. – Ben (nog ?) niet zover om die op de site te zetten).

Nou heb ik wel zin om nog es “op bezoek” te komen voor een dagje vrouw. Tja, blijkbaar vond ik het wel heel leuk… Ik stel me voor dat ik misschien zelfs zou durven de straat op gaan. Nou, dat denk ik toch. [Hmmm, maar liever niet alleen.]

‘k Stel me voor dat ik een verschrikkelijke kluns ben in het samenstellen van een outfit maar dat lossen jullie mooi op hé. En ben wschl nog veel klunziger in het aanbrengen van makeup. Misschien kunnen jullie me daarmee op weg zetten?

Laat maar weten wanneer het voor jullie kan hé.

Doei, Patricia

Patricia
Lieve Ilse en lieve Mary

Wat hebben jullie mij een fantastische dag gegeven. Ik bezocht al jaren de website van Mariposa maar dorst niet de stap te zetten om de telefoon te pakken en een afspraak te maken. Omdat ik de mooie en positieve reacties van andere mensen heb gelezen gaf mij dat de doorslag om met trillende handen ook de telefoon te pakken. Lieve meiden, ik heb er geen spijt van gehad. De ontvangst, de gezelligheid en dan mijn transformatie. Wat voelde ik me gelukkig die dag. Jullie hebben van mij een ongelooflijk gelukkig mens gemaakt. Vrijwel dagelijks bekijk ik de foto’s en dan beleef ik weer het gevoel van euforie. Het was de eerste keer dat ik bij jullie was maar zeker niet de laatste. Jullie gaan me terug zien en ik weet al precies hoe ik er de volgende keer uit wil zien. Nogmaals, jullie zijn schatten en weten hoe een mens gelukkig te maken. Nogmaals mijn dank. Veel liefs Carice

Carice
Hallo Ilse en Mary,

Ik wil hier eigenlijk vertellen hoe ik het vond maar dat gaat niet. Want ik heb het zo naar mijn zin gehad dat het niet gewoon is en niet te beschrijven is! En het is dan ook niet de vraag of ik nog ooit terug kom maar wanneer ik terug kom! Als het aan mij ligt volgend weekend maar dat laat mijn financiele situatie niet toe. De foto’s zijn geweldig! En het winkelen met Diana is ook zeer goed bevallen. De lingerie pas goed en ben er erg tevreden over. Alleen één triest minpuntje. Het verwijderen van de make-up. Niet dat ik de make-up er niet afkreeg maar dat ik afscheid moest nemen van dat lekkere ding wat ik in de spiegel zag viel mij zwaar. Ik werd er bijna emotioneel van.

Het inchecken in het hotel ging ook prima. En ben nog naar het restaurant geweest en heb heerlijk gegeten. Alleen toen ik terug liep naar mijn kamer zat er een man in de lobby die het volgens mij, aan zijn gezicht uitsdrukking te zien, door had dat ik geen echte vrouw was. Maar zover ik mij kan bedenken was dat ook de enige die ik raar heb zien kijken.

Ik ga er nu een einde aan knopen. Ik wil jullie nogmaals hartelijk danken voor de leuke dag! (Dit is nog zeeeer zacht uitgedrukt). En hopelijk tot snel! Hartelijke groeten van Hanneke. Deze reactie en foto mogen wat mij betrefd op de site geplaatst worden.

Hanneke
Hallo Ilse en Mary,

Ik wil hier eigenlijk vertellen hoe ik het vond maar dat gaat niet. Want ik heb het zo naar mijn zin gehad dat het niet gewoon is en niet te beschrijven is! En het is dan ook niet de vraag of ik nog ooit terug kom maar wanneer ik terug kom! Als het aan mij ligt volgend weekend maar dat laat mijn financiele situatie niet toe. De foto’s zijn geweldig! En het winkelen met Diana is ook zeer goed bevallen. De lingerie pas goed en ben er erg tevreden over. Alleen één triest minpuntje. Het verwijderen van de make-up. Niet dat ik de make-up er niet afkreeg maar dat ik afscheid moest nemen van dat lekkere ding wat ik in de spiegel zag viel mij zwaar. Ik werd er bijna emotioneel van.

Het inchecken in het hotel ging ook prima. En ben nog naar het restaurant geweest en heb heerlijk gegeten. Alleen toen ik terug liep naar mijn kamer zat er een man in de lobby die het volgens mij, aan zijn gezicht uitsdrukking te zien, door had dat ik geen echte vrouw was. Maar zover ik mij kan bedenken was dat ook de enige die ik raar heb zien kijken.

Ik ga er nu een einde aan knopen. Ik wil jullie nogmaals hartelijk danken voor de leuke dag! (Dit is nog zeeeer zacht uitgedrukt). En hopelijk tot snel! Hartelijke groeten van Hanneke. Deze reactie en foto mogen wat mij betrefd op de site geplaatst worden.

Hanneke
Beste Mariposa,

Wil jullie via deze weg nogmaals bedanken voor een super fijne dag.
Kwam een beetje zenuwachtig binnen, vol twijfels en zenuwen.
Maar na het eerste bakje koffie , voelde ik al het vertrouwen, jullie doen het geweldig.
Toen ik thuis kwam na de geweldige dag, heb ik even onder de douche alles op me laten inwerken.
En jullie mogen best weten, dat er ook een traantje uit me ogen kwam.
Jullie hebben me geholpen, en laten zien dat het mag, dat ik gelukkig kan en mag zijn.

Ben super blij , en ga snel leuke Uggs kopen, jasje , en ook leuke laarsjes, voor 11 september.
Als het aan mij ligt dan kom ik ook gewoon. Lijkt me heerlijk om even ‘buiten‘ te zijn.
Maar dan moet ik wel even snel mezelf leren mooi te maken ? … , ga me best doen.
Ben zelf bezig met een websjop ( bewuste schrijffout) te maken, waar ik zelf gemaakte kaarten, beren , poppen e.d. op ga verkopen. Misschien ook wel zelfgemaakte sierraden met de tijd.
Mischien is dat leuk voor in de toekomst , maar ik begin een beetje door te ratellen .. hahahahhaa
Heb een leuke foto van MEZELF bij gevoegd, voor jullie misschien niet zo spannend meer, maar dit is een van de weinige foto’s. Waar ik lachend opsta , zegt misschien wel genoeg over hoe ik me voelde.
Hij mag ook op de bar komen , zo trots ben ik er op !
En zal zeker in het begin nog regelmatig terug komen, voelde goed.

Nogmaals bedankt, en ik hoop dat ik het nu kan doorzetten.

Gr, Chantal

Chantal
Beste Mary en Ilse,
Ik wil Ilse graag bedanken voor haar hulp vandaag bij het passen van de billen-heup broek: hij staat echt super!
Ook wil ik mijn verontschuldigingen aanbieden omdat ik niet echt spraakzaam was: dat komt omdat ik nog steeds niet erg relaxed ben als ik als man dingen voor Petra doe.

Hoe dan ook: dank jullie wel en to gauw.

Petra
Lieve mary,

Bedankt dat je me zo hartelijk en goed geholpen hebt. Mijn vrouw zijn is met de nieuwe aankoop weer volledig.
Bedankt.

Lynn

Lynn
Mary,via deze weg wil ik je nogmaals hartelijk bedanken voor de geweldige ( veel te korte ) middag.

Groeten Yardena

Yardena
Hallo Mary en Ilse,

Het is alweer een poosje geleden dat ik bij jullie was voor een fotoshoot. Mary, je gaf mij toen het advies om mijn baard te laten laseren.
Het heeft eventjes geduurd voor ik ermee begonnen ben, maar nu ben ik alweer een paar maanden in behandeling bij een schoonheidsspecialiste die mijn baard verwijdert met IPL.
Ik heb nu drie behandelingen achter de rug en het resultaat is nu al super. Over een paar maanden, als ik nog een aantal behandelingen achter de rug heb, wil ik mijzelf weer een keer tracteren op zo’n fantastische fotoshoot bij jullie. Ik ben ook wel weer toe aan een ( extra) nieuw kapsel.
Ik denk dat het oktober of november zal zijn als ik weer een dagje bij jullie door wil brengen. Ik verheug me er nu al op !
Groetjes Matthea

Matthea
Hoi lieve Ilse en Mary,

Zo heb een en ander laten bezinken de laatste dagen. Dus nu pas een reaktie.

Eerstens, wat hebben jullie er voor gezorgd dat het weer een fantastische ervaring is geworden. De middag zelf was voor die dag even genoeg. Maar nu kijk ik er op terug en had eigenlijk veel langer willen winkelen. Maar des al niet te min heb ik het heel fijn gehad en voelde me erg lekker.

Ben ook erg blij met mijn laarzen, zitten en staan erg goed. Dus een zeer geslaagde dag en kijk er met heel veel genoegen op terug! Mijn dank is groot naar jullie! Ja, voordien had ik het gevoel dat dit eenmalig zou zijn en dat ik het niet nog eens wilde. Echter nu is dat niet meer het gevoel!

Ik verlang naar meer… Wil nog eens winkelen, zeker in Amsterdam is dat behoorlijk veilig en gemakkelijk wat ik ervaren heb. Wil graag nog naar een mooie rok op zoek eventueel van leer en wil me bij jullie nog eens goed orienteren voor een eigen pruik.

Ik heb de afgelopen dagen wat zitten klojen met make up, dat is knap lastig dus. Of te wel dat viel vies tegen omdat mooi op te brengen. Helaas zal ik voorlopig niet meer de mogelijkheid hebben om zo te kunnen zijn als de afgelopen dagen. Maar ik hoop dit zeker nog eens te doen, wanneer kan ik nog niet overzien. Ik zal zeker nog regelmatig bij jullie willen langskomen. Ik zal wel laten weten wanneer. Zal aleen niet snel zijn, ook ivm met onze vakantie in september/oktober.

Heb een foto bijgesloten van afgelopen donderdag. Nogmaals heel veel dank en hopenlijk tot spoedig,

Met vriendelijke groet en kus.

***
Wat een fantastische tijd heb ik bij jullie mogen beleven. Dat ik, directeur van een groot bedrijf met meer dan 200 personeelsleden als een bange eend bij jullie voor de deur stond en bijna niet naar binnen durfde. Dat ik als een trotse zwaan na afloop van de transformatie (zoals jullie dat noemen) weer huiswaarts ging. Wie had dat kunnen dromen.

Wat hebben jullie mij gelukkig gemaakt. Die ene dag bij jullie gaf mij het gevoel twee weken op een prachtig eiland te hebben gezeten. Intens gelukkig hebben jullie me gemaakt en wat niet onbelangrijk was, ik zag er nog mooi uit ook. Hoe jullie dat voor elkaar hebben gekregen is mij nog steeds een raadsel. Als in een droom heb ik de dag beleefd, de prachtige foto’s die ik van jullie heb meegekregen bevestigen mij dat het geen droom is geweest. Lieve, lieve dames, dank. Dat dit niet de laatste keer van een bezoek aan jullie is geweest mag duidelijk zijn. Veel liefs van een trotse zwaan.

***
Hallo Mary,dank je wel voor het geduld dat je hebt weten op te brengen voor mijn problemen. Die paar uur bij jou hebben mij meer goed gedaan dan al die uren bij mijn psycholoog. Je was een luisterend oor, maar ook de adviezen die je me hebt gegeven ga ik zeker opvolgen. Voor het eerst sinds lange tijd voelde ik me een klein beetje gelukkig en daar wil ik je via deze mail hartelijk voor bedanken. Ik hoop dat ik nog eens terug mag komen als het me allemaal teveel wordt. Groetjes, Sunny
Sunny
Lieve Mary,

Wat vond ik het afgelopen vrijdag een heerlijke dag. Op zich volg ik al jaren jullie site, maar ik had nog geen shoot bij jullie laten maken. Ik had al wel de verhalen van andere gasten van jullie gelezen en hun mooie foto’s gezien. Ik wilde het ook gewoon bij jullie een keer proberen.

Hoewel ik wel vaker een shoot heb gedaan, was ik toch een beetje zenuwachtig over hoe het bij jullie zou zijn. Eigenlijk ging het bij mij als bij al jullie andere klanten: door jouw gastvrijheid, directheid en humor was het ijs snel gebroken en begonnen we aan de voorbereidingen.

De zenuwen waren snel verdwenen. Wat me opviel, hoe naturel je de make-up opbracht. Simpel maar met een enorm en prachtig effect. We hebben 4 verschillende vrouwen gecreëerd. 4 soorten met ieder een eigen uitstraling en gevoel. Het je zelf dan op deze 4 manieren zien, vind ik altijd fascinerend en bijzonder.

De verwondering van de metamorfose noem ik het wel. Het resultaat was super. De blik in de spiegel was elke keer weer fantastisch. Je hebt echt hele mooie foto’s gemaakt. Uiteraard kijk ik daar vaak naar en beleef onze middag weer een beetje.

Het was dus een hele leuke dag. Heel hartelijk dank daarvoor en weet dat ik snel weer een keer terugkom.

Liefs, Gloria

Gloria
Afgelopen zaterdagwas het eindelijk zover.
Na vele malen jullie site bezocht te hebben en ook heel veel leerzaam en informatief mail verkeer gehad te hebben, heb ik uiteindelijk een afspraak bij jullie gemaakt voor een totale metamorfose. Ook mocht mijn partner mee en ook zij vond het erg leuk en spannend om naar jullie toe te komen.

De dagen voordat ik naar jullie toe zou komen was ik een beetje zenuwachtig, maar op de dag dat ik naar jullie toe ging was ik erg rustig en ontspannen. Bij binnenkomst werden mijn partner en ik heel warm en gezellig ontvangen en het voelde meteen als een thuis. Yvon en een aantal dames zaten aan de bar en hebben ons heel goed op ons gemak gesteld.

Na een uurtje was het tijd om kleding uit te gaan zoeken en ons voor te gaan bereiden voor de metamorfose. Eerlijk gezegd begon mijn spanning wel wat toe te nemen, maar je hielp me met alle rust en ervarenheid wat ik erg prettig vond. Na het omkleden kon ik even tussen de dames wennen en een beetje afkoelen van de spanning. Daarna was het mijn beurt om mijn transformatie helemaal af te maken.

Mijn partner kwam naast ons zitten en was erg enthousiast over de techniek van het opmaken bij mij. Onze complimenten hoe goed en mooi je dit voor elkaar gekregen hebt! Een pruik uit zoeken was zo gebeurd, want bij de tweede voelde ik me gelijk prettig en wist ik dat deze voor mij bestemd was! Verder heb ik samen met mijn partner een heerlijke avond met jou en de andere dames mogen meemaken. Het was erg gezellig, we hebben lekker gegeten en we hebben het heel leuk gehad. De tijd vloog voorbij!

Ook zijn er ’s avonds nog een paar foto’s gemaakt ter aandenken voor thuis. Door het uitwisselen van ervaringen van de ander dames, heb ik veel geleerd waar ik bij het aanschaffen van kleding, accessoires etc. rekening mee kan houden. Erg handig die tips! ‘s Avonds rond half 1 vonden wij, na het opdoen van alle indrukken, het tijd om weer naar huis te gaan. Ik wilde je hiermee nog heel erg bedanken voor de gezelligheid en de gastvrijheid. Ik ga je zeker weer mailen voor een volgende afspraak.

Verder had ik je aan het eind van de avond nog gevraagd even te kijken of de pruik die ik heb opgehad nog te bestellen was. Dat hoeft niet direct, maar ik zou het prettig vinden als je voor mij een keertje zou willen kijken. Ik hoor en spreek jullie binnenkort weer voor de pruik en een volgende zaterdag, ik denk dat dit de laatste zaterdag van mei of juni wordt, doe de groeten aan Ilse van ons en tot snel!

***
Lieve Ilse en Mary, wat een geweldig stuk in Het Parool. Zo duidelijk en precies zoals het is. Ik kom natuurlijk al jaren met grote tussenpozen bij jullie maar toen ik het stuk las kreeg ik gelijk heimwee. Jullie zullen me snel zien hoor, het gaat weer kriebelen.
Ik denk dat het geen twee weken meer duurt voordat jullie me zien. Jullie zijn fantastisch om mensen zoals ik een gelukkig gevoel te geven, want dat doen jullie. Ik kan weer weken teren op een dag bij Mariposa.
***
Hoi Ilse, Mary,

Bedankt voor de mooie make up en prachtige pruik die ik zaterdag heb gekocht. Na veel twijfel is dit toch echt de pruik waarin ik mijzelf heb gevonden. Voor het eerst echt alleen de stad in, zonder iemand erbij. Voor mij is het een geweldige beleving geworden. Wat ik daar bovenop heb gekregen is dat ik naast de acceptatie van mijzelf mij ook voor het eerst trots heb gevoeld voor de persoon die ik ben. Dat is echt uniek en belangrijk voor mij gebleken. Dank daarvoor.

Ik heb eigenlijk twee vragen: Is het mogelijk dat jij mij vaker op kunt maken voordat ik weg ga? En wanneer begint er weer een workshop make up. Denk dat het wel tijd wordt voor mij.

Veel liefs, Nadine

Nadine
Lieve Mary en Ilse,het was een heel fijne feestavond in de Rustende Jager. Alles tot in de puntjes verzorgd. je had ook niet het gevoel dat het een besloten party was. Ik heb met bewondering gekeken hoe goed alle gasten gekleed waren. Echte dames volgens de dresscode van ons dames gekleed. Jullie vragen je misschien af waarom ik dit zo naar voren breng. Kort en goed gezegd, men was zo goed verzorgd. Vaak zie je dat men eigenlijk wel met wat meer zorg zich had kunnen kleden en ook opmaken. Voor mij was het een geslaagde avond. Waarom organiseren jullie nooit een miss travestie verkiezing? Samen met bijv. de telegraaf en de tros en een hotel als de Rustende Jager. Met de hartelijke groeten en een fijn weekend toegewenst. En Ilse, was je moeder er met een vriending op het feest? Doe haar dan ook van mij de hartelijke groeten. Mary, sterkte met alles. Groetjes van Eveliene, de dame met de hoed van Beatrix. Deze hoed komt uit Apeldoorn.
Eveliene
Ik ben 15 september, samen met twee vriendinnen naar het feest in Nieuw-Vennep geweest.

Wij hebben ontzettend genoten van de gehele avond en locatie. Alles was perfect verzorgt. Miss Kimberly

Miss Kimberly
Hallo lieve mensen,Ik zou jullie heel hartelijk willen bedanken voor deze fantastische avond die ik en mijn twee vriendinnen Kimberly en Jeanette heb mogen meemaken. Wat een heerlijke ongedwongen sfeer en wat zag iedereen er mooi uit en wat werd er lekker gefeest en gedanst.
Ook wij hadden al vroeg kaarten besteld en keken er ook naar uit om dit te mogen meemaken. En dan komt die avond dichterbij en dan ben je aan het twijfelen wat trek ik aan en zal het wel in de stijl van de avond zijn, maar wij weten nu beter en wij kijken in ieder geval uit naar volgend jaar om weer zo’n prachtige avond mee te maken. Nogmaals heel veel dank. Gr Jolanda
Jolanda
Ik heb u al mondelingaan het eind van de avond de complimenten gegeven van het grandioze feest. De hele entourage was schitterend. De bediening van het hotel was heel alert en attent dat moet gezegd worden, geen moeite was teveel.
Maar u als organizator was perfect. Zo kan het ook en wij hebben besloten om Van der Valk te mijden als de pest. In diverse gesprekken heb ik het met collega’s vrienden en bekenden erover gehad. Van der Valk is taboe voor mij.
***
Hoi Mary en Ilse, Ik schrijf dit, om jullie te bedanken namens een ieder (naar ik hoop) die op de feestavond 15 september aanwezig waren, al vind ik dat een standbeeld meer op zijn plaats zou zijn. Een ervaring….. uit het leven van Kim Eindelijk weer een “feest” en als Mary en Ilse dat organiseren dan kun je er van uit gaan, dan staat er wat. Met een overtuiging en gedrevenheid die niet is uit te drukken in woorden. Een playbackshow, “zou ik het durven om mee te doen, nee….. of toch wel, ik weet het niet”. Een leuke jurk uitzoeken, één van mijn favoriete bezigheden (verslaving) moet lukken. Terwijl de datum 15 september dichterbij komt en de keuze van de totstandkoming van de jurk wordt gerealiseerd, blijft de vraag: ga ik playbacken??? Oké, misschien. Mijn jurk ligt klaar, het playbacken is voor mij nog een vraagteken, begint dan ook langzaam vorm te krijgen….. ik doe het gewoon. Nou ja, gewoon, het wordt toch een soort overwinning, voor mij in ieder geval. En dan oefenen en oefenen, de woorden zitten erin, nu nog het dansen en niet te vergeten het zingen en dansen tegelijkertijd, nog niet zo gemakkelijk. Maar even doorbijten, wie A zegt moet ook kunnen playbacken, gewoon je best doen dan komt hoop ik, de rest vanzelf.
***
15 September,de dag van het genieten gaat beginnen. Op weg naar een onvergetelijke dag. De zaal die besproken is, is geweldig. Mary en Ilse zetten samen met de geweldige mensen van het Hotel de Rustende Jager in Nieuw Vennep, nog even de puntjes op de I. Dat wil zeggen, Mary vraagt en de mensen van het hotel staan klaar en vliegen, een van hen luistert en de ander haalt, wat een team.

Omdat ik er vroegtijdig was hobbelde ik wat mee, luisterde, observeerde en bereidde ik me geestelijk voor op wat de playbackshow zou gaan worden. Alles valt op zijn plaats en de feestzaal in De Rustende Jager is gereed voor een gezellige avond.

Als de gasten binnen druppelen, een ieder op haar eigen manier, kun je merken dat alle gasten er naar uit hebben gekeken. Alle dames waren om door een ringetje te halen en zagen er geweldig uit. De dames van de make-up hebben alles uit de kast gehaald om het mooiste en vrouwelijkste in de “dames” naar boven te halen.

De zaal gaat open, iedereen zoekt een plaatsje en tegenover het podium staat de tafel voor de deskundige jury die allen hun sporen al hebben verdiend. In een mooie loungehoek kon je, als je dat wilde, je laten vast leggen op de gevoelige plaat. Iedereen is binnen en de “Body Guards” staan bij de deur om alles in goede banen te leiden. Want stel je voor, een van de dames breekt een hak, dan is een goeie “doe het zelfer” mooi meegenomen en wat te denken van op het juiste moment je stoel aanschuiven, super. Overal is aan gedacht. De gasten bekijken elkaar, de een is nog mooier en eleganter dan de ander, wat een schitterend gezelschap. De playbackshow begon met Mary en Ilse (buiten mededinging) die zelf het goede voorbeeld gaven, nadat Merel, die de presentatie voor haar rekening nam, alle gasten had verwelkomt en de grote lijnen van de avond kenbaar had gemaakt. Daarna barste het pas echt los, elke deelnemer overtrof zich zelf, ook ik deed erg mijn best, “weer een overwinning”, niet dat ik als eerste eindigde, maar ik deed het toch maar even, zo voelde het in ieder geval nadat ik voldaan het podium af kwam. Ik denk dat ik dit vaker moet doen. De DJ liet de klanken stromen uit de boxen en het feest barste nog verder los, zover als dat nog kon, een ieder die dat wilde danste op haar favoriete muziek. Judy werd “Miss Playback 2007”, met een geweldige performance van Shania Twain met het nummer Man, I Feel Like A Woman! Els wordt “Miss Oh La La”, zij had er een geweldige show van gemaakt. Het ene nummer was nog niet afgelopen of ze kwam weer met een nieuw nummer. Wat een geweldige “zelf therapie”. “Miss Diva 2007” werd Kim, wie Kim……. Hé dat ben ik, “geweldig” JIPPIE. Komt die “verslaving” toch nog goed van pas, misschien toch eens van carière wisselen???

***
Wat een mooie ervaring, wat een feest, wat een mooie locastie, wat een dag.Hoe kun je nu iemand vertellen die er niet bij was, wat ze hebben gemist….., dat kan dus niet. Ik kan alleen een advies geven….. zorg dat je er de volgende keer bij bent!!! Dit is met heel veel liefde geschreven, een ervaring….. uit het leven van Kim. “Miss Diva 2007”

Groetjes en tot gauw, Kim. Oh ja, ook ik ben voor wereldvrede.

Kim
Hoi Ilse en Mary,Even een mailtje om jullie nogmaals te bedanken. Wij hebben echt enorm genoten van het door Mariposa georganiseerde superfeest.Wat een prachtige zaal, lekkere muziek en een geweldige sfeer. Ook de medewerkers van de Rustende Jager verdienen een dikke pluim. Laat hun gastvrijheid een voorbeeld zijn voor allen die werkzaam zijn in deze sector! We zien nu al uit naar 2008, of zijn we dan voorbarig?

Liefs en later van Ria en Els

Ria & Els
Goeden avond lieve dames,Ik heb de foto’s nog eens bekeken en bij sommige foto’s lijkt het of ik mijn zusje zie. Ik zie nu dat ik veel op mijn zusje lijk. Ik heb er zo van genoten dat ik zeker nog een volgende keer zal komen om het te herhalen en dan met andere kleding en iets met een lange jurk of rok, maar dat zie ik dan wel. Ik dank jullie nogmaals voor deze erg gezellige en mooie dag en groetjes van mij, Diana/Jeroen. Ik had echt een onwijs leukedag bij jullie. Ik vond het ook wel erg spannend om voor de eerste keer bij jullie naar binnen te gaan, maar ik ben wel heel erg blij dat ik dat gedaan heb.
Diana/Jeroen
Ik wil jullie nog heel erg bedanken voor de aandacht die ik van jullie heb gehad afgelopen woensdag. Ik zag als een berg op tegen een bezoek aan Mariposa en wist niet wat me te wachten stond. Maar ik moet toegeven dat ik binnen tien minuten helemaal op mijn gemak was.

De wijze waarop jullie met deze materie omgaan is fantastisch. Of het de gewoonste zaak van de wereld is. Geweldig.
Jullie hebben echt een mooie vrouw van me gemaakt. Het overtrof mijn stoutste dromen. Dit is voor mij zeker voor herhaling vatbaar. Ook de fotosessie vond ik geweldig. Ik voelde me echt een fotomodel. Vrijwel dagelijks kijk ik naar de foto’s en krijg dan weer dat geluksgevoel over me. Dit is zeker voor herhaling vatbaar en jullie zullen me dan ook binnen niet al te lange tijd terug zien.

Lieve schatten, nogmaals dank dat ik dit heb mogen ervaren.

***
Hoi Ilse!.. ik wilde je/jullie even laten weten wat voor een GEWELDIGE!! dag jullie mij hebben bezorgd vorige week zaterdag.

Zoals je misschien herinnerd was ik daar met mijn Israëlische t-vriendin Lili en dat kwam volkomen onverwachts voor mij. Ik bedoel we waren alleen van plan om eens een kijkje te nemen bij jullie.(dacht ik) Als ik van te voren geweten had dat zou gaan gebeuren wat gebeurt is – de makeover – had ik me daar zeer zeker op voorbereid en wat spullen meegenomen.
Aan de andere kant..zo was het misschien beter want anders was ik helemaal óp van de zenuwen geweest.

In het begin voelde ik me erg in verlegenheid gebracht maar dat ebde toch later weg door julie beider – Jij en Lili`s – reactie en sowieso de hele atmosfeer bij Mariposa. Ik voelde me toch wel een beetje thuis mede door de lieve Linda en ook Mary die af en toe effe kwam kijken en dat is iets wat heel belangrijk voor mij is. Jezelf op je gemak voelen.

Dit was een verjaardagscadeau van Lili voor mij en werkelijk het allerbeste cadeau wat ik ooit had kunnen krijgen en überhaupt ooit heb gehad.

Dit was namelijk iets wat ik al heel lange tijd wilde doen maar heb haar dat nooit verteld snap je? Dus heel speciaal. Een makeover met goede makeup en haar en een fotoshoot stond al jaren op mijn “have to do” lijstje.

Dus dit was voor mij iets heeeel speciaals helemaal omdat het van Lili kwam..Ik ben n.l helemaal hoteldebotel van d`r..!! Ja sorry hoor, ik ben erg romantisch en dat klinkt dan vaak voor anderen erg klef….En ook nog heel erg bedankt dat je Lili hebt overgehaald om samen met mij op de foto te gaan, dat was helemaal niet in mij opgekomen.

Dat zijn een paar foto`s die ik altijd zal koesteren!

De foto`s zijn geweldig! Natuurlijk niet allemaal maar dat is logisch. Als ik zelf foto`s maak keur ik er 9 van de 10 af. Maar er zitten heel erge mooie tussen.

Ik ben ook van plan om een tip van jou op te volgen en dat is
mijn haar kleuren. Eigenlijk had ik dat al in m`n hoofd maar je gaf me nog even een schop onder m`n kont zogezegd.

Zoals je nu misschien aan de lengte van m`n verhaal kunt zien was zaterdag een ervaring die ik nooit meer zal vergeten!
Ik ben dan ook zeker van plan om nog `s langs te komen al dan niet alleen. B.v voor een workshop make-uppen of gewoon voor de gezelligheid of op een van jullie laatste zaterdagen.

Dat lijkt me hartstikke leuk. Het is alleen een roteind weg van Arnhem waar ik woon. Maar dat zal me beslist niet tegenhouden! Heel veel succes en plezier gewenst ook voor Mary en Linda natuurlijk! En nogmaals heel erg hartstikke bedankt voor de geweldige dag!!

Maanden heb iker naar toegeleefd een dagje bij jullie door te brengen. Wat heb ik genoten zeg! Zo mooi als Ilse me had opgemaakt en de kledingkeuze van Mary, werkelijk fantastisch. Ik heb me nog nooit zo mooi gevoeld. Heerlijk ook al die spiegels aan de wanden. Nogmaals heel erg bedankt en dikke kus.

Jullie hebbenwel aan me gemerkt dat ik heel blij was. Ik ben niet zo’n man van veel woorden maar geloof me, ik heb van iedere minuut genoten. Nogmaals bedankt. Jullie hebben heel erg je best gedaan voor deze mooie avond. Dat was klasse. En geslaagd. Leuk spelletje.

Dank voor deze avond.

***
I am Luka from Italy,
I want to thank you for the good time that i had in mariposa; i really hope that it will help me on my street; It was nice to met you and i hope will be soon the next time.

I also thank for the photo i think tha are really nice and i want to show to my gil friend and try to make a step with her. now i send you a lot of kisses for you

have care of you
bye bye luka

Luke
Lieve Ilse en Mary Ik heb twee keer een afspraak afgezegd omdat ik gewoon niet durfde. Sorry hoor dames. Het is er toch van gekomen en ik ben zo blij dat ik heb doorgezet. Wat een heerlijke dag heb ik gehad. Niet te geloven toen ik in de spiegel keek en daar gewoon een vrouw zag staan. Nu weet ik dat het mogelijk is om mij om te toveren tot een mooie ‘vrouw’. Het ging mijn verwachtingen te boven.
***
Lieve Ilse, Ik wil je nogmaals bedanken voor de prachtige pruik die je met hebt aangeraden. Ook mijn vrouw vond hem prachtig. De kleur vond ze prima bij me passen. Bedankt voor alle geduld en je luisterend oor. Ik ging met een gelukkig gevoel naar huis. De volgende keer kom ik zeker met mijn vrouw. Ook hoop ik een laatste zaterdag een keer met haar te komen.

Nog bedankt voorde gezellig avond. Nell en ik hebben weer genoten en zijn dankbaar dat jullie dit doen. Voor onze relatie is dat zeer belangrijk en zeker waardevol zoals de gesprekken die avond zijn verlopen.

***
Zo lang had ik al de wenseen dagje heerlijk te wandelen/winkelen in de Jordaan en dan gelijk een afspraak te maken bij Jeroen vd Klis voor het aanmeten van een leren BH.

Eerst een afspraak gemaakt bij Mariposa en voor dezelfde dag bij Jeroen vd Klis. De bewuste zaterdag ging ik prachtig aangekleed en opgemaakt met Mary op stap. Eerst maar die BH aan laten meten. We werden zeer aardig ontvangen met een kopje koffie en Jeroen nam ruimschoots de tijd voor ons. Daarna zijn we (u gelooft het misschien niet) in het American Hotel op het Leidseplein koffie gaan drinken met natuurlijk een heerlijk gebakje.

Ik was op van de zenuwen en zat te trillen als een rietje. Nadat ik mijn koffie trillend naar binnen had gewerkt kwam ik erachter dat eigenlijk niemand in me geïnteresseerd was. Er viel een soort rust over me. Alleen op de gesprekken van Mary gaf ik weinig of geen antwoord want zo’n zware stem zou gelijk opvallen.

Na verloop van een uurtje verlieten we het American en gingen op weg naar de Jordaan. Gelukkig kende Mary de stad op haar duimpje dus het doel was snel bereikt.

In de Jordaan hebben we heerlijk geslenterd en tussendoor nog in een kroegje wat gedronken. Ik was zo eigenwijs om mijn pumps aan te trekken i.p.v. een paar makkelijke schoenen. Daar heb ik voor moeten boeten want de blaren zaten op mijn hielen. Maar genoten heb ik wel. Een volgende keer komt er zeker en dan wil ik naar de 9 straatjes in het Centrum van Amsterdam. Dan hoop ik ook de moed op te kunnen brengen wat kleding te kopen.

Het was een fantastische belevenis waar ik nog vaak aan terug denk. Dit waren de ervaringen van Annelie.

Annelie
Beste Mary, beste Ilse,

Ben niet zo van het snelle omhelzen bij afscheid, zeker niet bij mensen die ik nog maar net heb leren kennen.

Als ik toch iemand omhels, dan moet er iets gebeurd zijn. En inderdaad er gebeurde iets die dinsdag in Osdorp, maar wat precies, kan ik nog altijd niet zeggen. Je kijkt in de spiegel en ziet iemand voor het eerst, die je altijd al hebt gekend. Ze kijkt je aan en je ziet dat ze heel blij is, dat ze eindelijk naar buiten mag. Je voelt je schuldig ten opzichte van haar: heb ik haar al die jaren zo mishandeld? Ze is zo mooi, zo natuurlijk, gewoon een vrouw, meisjesachtig, duidelijk nog onwennig zoals ze daar zit op die barkruk, aan het zoveelste kopje koffie dat Mary haar toeschuift.

Ze is niet kwaad op je, ze snapt het wel. Als ze zich zou laten zien aan je familie, vrienden, bekenden, zou je leven instorten. Ze weet dat ze niet geaccepteerd wordt en daarom is ze des te gelukkiger dat ze er nu even uit mag. De gebaren, de houding, de glimlach, al het vrouwelijke dat altijd al in je lag opgesloten en dat je verborg, omdat het je dreigde te ‘verraden’, mag er nu eindelijk uit. En natuurlijk ga je de straat op.

Lang leve Osdorp, anonieme wijk van een anonieme stad. Kan mij het schelen wat men-er-van-denkt. Het is nu of nooit. Het enige wat niet mag is huilen. Dat is lullig: hoef je eindelijk geen stoere man te zijn en dan mag je weer niet huilen, omdat je afhankelijk bent van de make up op je gezicht.

En dus zit je met stomheid geslagen te staren naar jezelf, want ja, je bent het echt, dat meisje op die barkruk. Het is trouwens ook beter je mond niet open te doen, want er bestaat geen make up voor stembanden.

Wat zou je trouwens moeten zeggen? Dat je nog geen drie maanden daarvoor ‘ontdekte’ dat er een vrouw in je school? Dat je het gevoel hebt opnieuw in de pubertijd te zijn? Dat het zo pijnlijk is dat te moeten verbergen voor je familie, vrienden en kennissen? Dat je niet weet wat je ervan moet denken – ben je gezegend als man die tevens vrouw is, of is het een handicap als man door het leven te moeten?

Wat doet het er ook toe? Wat telt, is die dinsdag in Osdorp. Voor het eerst van mijn leven heb ik mijn tweede – en misschien wel mijn eerste – ‘ik’ gezien, dankzij de regie van Mary en de bemoedigende glimlach van Ilse.

Dank, heel veel dank daarvoor.
Elke

Elke
Lieve dames, Ik kwam bij jullie binnen met trillende benen het koffiekopje kon ik amper stil houden. Een droom was werkelijkheid geworden. Ik was bij jullie naar binnen gestapt.

Al eerder heb ik ooit voor de deur gestaan en ben toen weer huiswaards gekeerd. Maar dit keer heb ik mijn angst overwonnen en wat ben ik blij.

Zo relaxed en aardig zijn jullie. Mary fantastisch werk doe je en ook voor jou Ilse heb ik groot respect.

Mary, je had me zo mooi opgemaakt en Ilse die prachtige kleding die je maar aan bleef slepen. Toen ik in de spiegel keek kende ik mezelf niet meer terug.

Ik kreeg een brok in mijn keel en tranen in mijn ogen. Het klinkt misschien overdreven maar het gebeurde gewoon.Ook de fotoreportage vond ik helemaal geweldig. Al die verschillende typetjes die jullie van me maakte. Geweldig.

Kortom, voor mij was het een fantastische dag die heel lang in mijn geheugen gegrift zal blijven. En zeker weten kom ik terug. Dikke zoen Patrice.

Het was misschienniet aan me te merken maar ik heb zo genoten van die dag bij jullie. Er is een wereld voor me open gegaan, zo lang had ik hier naar uitgekeken en eindelijk dorst ik de stap te zetten. Wat ben ik blij dat ik dat gedaan heb en zeker weten is dit voor herhaling vatbaar. Dank dank dank van een gelukkige Sandra.

Sandra
Ik wil jullie bedanken voor de prachtige pruik die jullie me hebben aangeraden. En het aanbrengen van de make-up was ook geweldig.Ik vond het heel fijn afgelopen zaterdag bij jullie. Ik was heel blij die dag en denk er nog steeds aan.

Ik was het meisje van 10.00 uur.

Groetjes Zillyna Isabella

Zillyna Isabella
Nogmaals hartelijk bedankt voor de gezellige dag! Ik heb er van genoten!
Zoals je merkt ben ik misschien vrij gesloten van mezelf, verlegenheid met de situatie misschien?, maar ik kom wel meer los denk ik als het vertrouwd is. Ik ben altijd moeilijk te doorgronden voor de mensen om mij heen. Misschien ook vanwege mijn verborgen kanten (De travestie) Maar bij jullie voel ik mij heel op mijn gemak.

Ik vind de foto’s weer erg leuk, valt mij wel op dat met name de laatste foto’s mijn lach wel erg verkrampt overkomt, misschien door het vele glimlachen wat overgeforceerd! Misschien moet ik eens wat andere looks proberen, of die leuk zijn, zal eens kijken!

Maar toch zijn er weer erg mooie bij, die ik leuk vind, zoals in het rode jurkje, en ook in het zwart is verrassend! Misschien volgende keer eens wat meer sexy proberen te maken (als het lukt), lijkt me ook erg leuk! Wel sta ik van mezelf verbaast van de laatste fotoshot, dat ik het durfde! Maar wel leuk om als huishoudster te verkleden! Ik zal op ebay wel eens kijken of ik voor de volgende keer zelf iets leuks, geks kan meenemen.

Dat zal wel het najaar worden, veel drukte nu. Ook nog vakantie! Ik laat het tegen die tijd wel tijdig weten wanneer ik graag langs wil komen. Nu, goede vakantie alvast en tot ziens,
Liefs Annet

Annet
Hi Ilse en Mary,

Het heeft jaren geduurd voordat ik de afspraak bij jullie voor een metamorfose gemaakt heb.

Waanzinnig de sessie van gisteren Ilse, ik herkende mezelf niet eens meer op de foto’s die je tijdens de shoot hebt gemaakt.

Ik ben gewend altijd de ander te fotograferen, en Ilse jij hebt gisteren bijna 200 opnames van mij gemaakt, ook de wat meer uitdagende poses met de laarzen en het korte jurkje waren perfect.

Het is lang geleden dat ik zoveel gelachen en geglimlacht heb. Het bijzondere is dat je van een hetero man best een redelijk aantrekkelijke vrouw kunt maken.

Deze winter spreken we zeker opnieuw af, als je wilt mag je gerust enkele foto’s op de jullie site plaatsen.Zou ik wel gaaf vinden.
Tot snel en een dikke zoen van Femke

Femke
Hallo lieve mensen

Ik heb vandaag mijn corset (zalm met bloemmetjes) binnen gehad, hij is heel mooi en past geweldig, ik ben er dan ook erg blij mee.

Dank voor de uitstekende begeleiding van jullie kant. Omdat wij veel travestieten in onze winkel krijgen zal ik jullie van harte aanbevelen. Jullie hebben een mooi stukje werk afgeleverd.

***
Lieve lieve Mary

Ik had geen idee wat me te wachten stond toen ik een afspraak met je maakte. Natuurlijk wist ik wel dat ik dameskleding aan zou krijgen en dat er foto’s van me zouden worden gemaakt. Maar ik heb geen woorden voor het geluksgevoel dat je me hebt bezorgt.
Ik was helemaal perplex van het uiteindelijke resultaat. Daar stond echt maar dan ook echt een mooie vrouw voor de spiegel. En dan die fotoreportage, wat een geduld en een fantasie heb je.
Ook Ilse heeft natuurlijk haar steentje bijgedragen die dag. Sorry dat ik het niet durf om de foto’s op jullie site te zetten. Maar ik ben erg bang voor herkenning. Zoals ik al heb verteld, ik kan het me absoluut niet permitteren om herkend te worden.
Nou lieve schatten, Mariposa is voor mij een lot uit de loterij. Ik kom zeker terug en laat me dan weer heerlijk door jullie mooi maken en verwennen. Nog heel, heel veel dank. Jullie hebben me erg gelukkig gemaakt.

Liefs van Alma

Alma